tuin-zomer-header.jpg
Maandag 5 juni

Opening Catharijn Classique

Maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) kunt u in de tuin luisteren naar Marialiederen en Pinkstergezangen van het Gregoriaans Koor Utrecht o.l.v. Anthony Zielhorst. In de Catharinakathedraal kunt u genieten van Marialiederen van Hendrik Andriessen, van wie we dit jaar zijn 125e geboortejaar vieren. Ook de cyclus ‘Miroir de Peine’ staat op het programma: over Maria's ervaringen tijdens de laatste levensdagen van haar zoon.

De concerten vinden plaats in de eeuwenoude kloostertuin en in de kerk naast het museum

Gregoriaans Koor Utrecht

Deze eerste middag (Pinkstermaandag) kunt u bij geschikt weer in de kloostertuin luisteren naar Marialiederen en Pinkstergezangen van het Gregoriaans Koor Utrecht o.l.v. Anthony Zielhorst. Tijden van optreden: 13.30- 14.00 uur en van 15.30-16.00 uur.

Marialiederen van Hendrik Andriessen

In de Catharinakathedraal kunt u genieten van Marialiederen van Hendrik Andriessen, van wie we dit jaar zijn 125e geboortejaar vieren. Ook de cyclus ‘Miroir de Peine’ staat op het programma: over Maria's ervaringen tijdens de laatste levensdagen van haar zoon. Tijden van optreden: 14.30-15.00 uur en van 16.30-17.00 uur. Orgel: Willeke Smits, zang: Wynanda Zeevaarder.

Praktische informatie

De concerten zijn gratis toegankelijk. U kunt kiezen welk tijdstip u het beste uitkomt om te komen luisteren naar de concerten. Bij slecht weer vinden de optredens uit de tuin plaats in het Auditorium. Aanmelden voor de concerten is niet nodig.

In samenwerking met