catharijn-classique-2-augustus_qXNITeK.jpg
6 augustus

Ineke Herstel en Rodrigo Cortes Juantok

Vandaag zijn Ineke Herstel en Rodrigo Cortes Juantok te gast in het museum. Samen verzorgen ze een speciaal Maria-programma met zang en instrumentale muziek.

Zuid-Amerikaanse harpmuziek

Ineke Herstel speelt een uitgebreid repertoire van Zuid-Amerikaanse harpmuziek. Veel mensen kennen de harp vooral als een instrument met etherische klanken voor dames in een lange jurk, maar de harp is in Zuid-Amerika een echt mannelijk instrument waar met ruwe handen met veel contra-ritmes swingend op wordt gespeeld. Thema’s, melodieën en ritmes van de liederen zijn geïnspireerd door de natuur, en natuurlijk door de liefde. Samen met Rodrigo Cortes Juantok komt ze naar het museum. Hij bespeelt gitaar en zal ook zang verzorgen. Onder meer wordt de 'missionera' gespeeld, een indrukwekkend instrumentaal stuk harpmuziek. 

Praktische informatie

De concerten vinden plaats om 13.30 en 15.00 uur en duren circa 30 minuten. U kunt kiezen welk tijdstip u het beste uitkomt. Bij ongeschikt weer vinden de concert plaats in het Auditorium van het museum. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

In samenwerking met