tuin-zomer-header.jpg
Zondag 25 juni

Kathedrale Koorschool Utrecht

Vandaag is het podium van Catharijn Classique voor de Kathedrale Koorschool uit Utrecht! De basisschoolleerlingen brengen hun prachtige repetoire met daarin Maria-liederen, lullaby's (slaapliedjes) en andere werken van componisten als Mozart en Purcell. De muzikale leiding van de Kathedrale Koorschool Utrecht is in handen van Daniël Salbert en Margareth Iping. Begeleiding op de piano door Herman Mussche.

De eeuwenoude kloostertuin vormt een bijzonder decor

Bijzondere basisschool

De Kathedrale Koorschool Utrecht is een basisschool met een bijzonder kenmerk: naast de gewone schoolvakken zoals rekenen en taal wordt er ook driemaal per week muziekles gegeven. Afgelopen maart won de Koorschool de eerste prijs tijdens het Young Bohemia Festival in Praag in de categorie ‘Children’s Choir'. In april zongen en speelden de kinderen in de Kinder Matthäus met het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman en werkten ze mee aan uitvoeringen van de Matthäus Passion met de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Praktische informatie

De concerten vinden plaats om 13.30 en 15.00 uur en duren circa 30 minuten. U kunt kiezen welk tijdstip u het beste uitkomt. Bij ongeschikt weer vinden de concerten plaats in het Auditorium het museum. Aanmelden voor deze concerten is niet nodig en de toegang is gratis.

In samenwerking met