kerst-stock.jpg
Het meisje met de zwavelstokjes

De toverlantaarn

Speciaal voor Kerstival heeft het museum een 100 jaar oude toverlantaarn van zolder gehaald! Door dia’s in de lantaarn te stoppen, verschijnt er een beeld op de muur waarmee we jullie maar liefst 5 keer per dag het magische verhaal van 'Het meisje met de zwavelstokjes' vertellen. Het is een verhaal over kerst en winter, over armoede en rijkdom, over liefde en familie. Kom ook luisteren en laat je deze kerstvakantie betoveren door de toverlantaarn!

 

Over de voorstelling

Op een koude dag loopt er een klein meisje alleen over straat. Ze had het verschrikkelijk koud en keek jaloers bij elk huis naar binnen. Het kleine meisje was door haar vader de straat op gestuurd om zwavelstokjes te verkopen. Ze durfde niet naar huis want ze had nog geen enkel zwavelstokje verkocht. En thuis wachtte haar geen lieve familie, geen warme kachel en geen vers gebakken brood. Het meisje rilde. Wat zou een klein beetje warmte toch fijn zijn.. als ze nu eens één zwavelstokje aan zou steken...?? 

 

Praktische informatie

Tijdens Kerstival kun je maar liefst 5 keer per dag naar de voorstelling van de toverlantaarn. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een kaartje voor Kerstival. Dit koop je voor 6 euro bij de kassa, kinderen tot 6 jaar zijn gratis en de museumkaart is geldig. Reserveren hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen. De voorstelling vindt plaats in het Lokaal, deze bevindt zich op de eerste verdieping, vlakbij de tentoonstelling Kerstival. De tijden waarop de toverlantaarn draait, vind je op de dag zelf in het museum (5 keer per dag).