header-hoog-kloostergebouw-buiten.jpg

Rondje klooster

Wat bezielt mannen en vrouwen die alles opgeven en binnen de dikke muren van een klooster gaan wonen? Het lespakket Rondje klooster laat leerlingen kennismaken met de geschiedenis van het kloosterleven, het dagelijks leven in een klooster, de rol van het geloof en de (functie van) kunstvoorwerpen in het klooster en de kerk. Ook de (bouw)geschiedenis van het middeleeuwse klooster Catharijneconvent komt aan bod.

Het lespakket

Het project sluit nauw aan bij het Kunst (algemeen)-subdomein Cultuur van de kerk. Bovendien is het geschikt voor de vakken Godsdienst en Levensbeschouwing, CKV en Geschiedenis.

Het lespakket Rondje klooster laat leerlingen kennismaken met:

  • de rol van het christelijk geloof in de Middeleeuwen
  • aspecten van middeleeuwse kunst en cultuur in aansluiting op het thema Cultuur van de kerk
  • de belevingswereld van de middeleeuwse mens en kloosterling in het bijzonder
  • de Johannieter Orde en de (bouw)geschiedenis van hun Utrechtse Catharijneconvent
  • middeleeuwse bronnen

Contact en antwoorden

De antwoorden van het lespakket kunt u aanvragen bij Dieuwke Becker via onderstaande contactgegevens.

Museumdocenten geven speciale rondleidingen die aansluiten bij onze lespakketten. Elke rondleiding duurt een uur en kost €45,- (exclusief museumentree). Er kunnen maximaal 15 leerlingen per groep mee. Een rondleiding kunt u minimaal twee weken van tevoren boeken door contact op te nemen met Dieuwke Becker via: 
d.becker@catharijneconvent.nl of bel 030 231 38 35.

Meer informatie

Voor meer informatie over de lespakketten, kijkwijzers of infobladen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie via educatie@catharijneconvent.nl of bel 030 231 38 35.

Goed om te weten: bij annulering binnen 48 voor uw geplande bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor de geboekte rondleidingen in rekening te brengen.