header-laag-god-de-vader-2.jpg
Leerlingen CKV

Kijkwijzer Heilige Helden

Heel wat mensen zouden er vandaag de dag veel voor over hebben om in het bezit te komen van een T-shirt van bijvoorbeeld een bekende voetballer als Dirk Kuyt. Of, misschien nog wel waardevoller, van Johan Cruyff toen hij nog bij Barcelona speelde. En dan natuurlijk bij voorkeur een goed bezweet en vies exemplaar dat de held droeg tijdens die ene belangrijke wedstrijd waarin hij maar liefst drie doelpunten scoorde! Anderen vallen in katzwijm voor een haarlokvan een megafilmster als George Clooney die de komende jaren met een kaal hoofd zou moeten rondlopen als alle verzoeken daadwerkelijk gehonoreerd zouden worden.

De kijkwijzer

Welke leerling heeft nu niet een held? Ook in de Middeleeuwen worden mensen geroemd om hun levenswijze. Deze kijkwijzer staat in het teken van heiligenverering en is bedoeld voor leerlingen CKV.

Antwoorden en rondleiding

De antwoorden van de verschillende pakketten kunt u aanvragen bij Dieuwke Becker via onderstaande contactgegevens.

Museumdocenten geven speciale rondleidingen die aansluiten bij onze lespakketten. Elke rondleiding duurt een uur en kost €45,- (exclusief museumentree). Er kunnen maximaal 15 leerlingen per groep mee. Een rondleiding kunt u minimaal twee weken van tevoren boeken door contact op te nemen met Dieuwke Becker via: 
d.becker@catharijneconvent.nl of bel 030 231 38 35.

Meer informatie

Voor meer informatie over de kijkwijzer kunt u contact opnemen met de afdeling educatie via educatie@catharijneconvent.nl of bel 030 231 38 35.