brief_Luther_-_Storm_-_Letters_van_Vuur.jpg
Onder- en bovenbouw HAVO/VWO geschiedenis

Museumles Reformatie

Kom met uw leerlingen de museumles over de Reformatie volgen!

Wie was Luther en wat is zijn invloed tot vandaag de dag aan toe?

Duivelse dilemma's

In deze interactieve les, worden leerlingen uitgedaagd om over verschillende onderwerpen na te denken. Leerlingen krijgen zowel hedendaagse als historische dilemma’s voorgelegd: dilemma’s van toen zijn ook dilemma’s van nu. Geloof ik de kerk of de ‘media’ van Luther, vertrouw ik de krant of het Facebookbericht? Met als uitgangspunt de kunsthistorische objecten worden leerlingen uitgedaagd zich te verplaatsen in de positie van Luther en zijn tijdgenoten en deze te spiegelen aan hun eigen hedendaagse perspectief. Zo ontwikkelen zij een rijk en genuanceerd beeld van Luther en de Reformatie.

Museumles op maat

Deze museumles neemt uw leerlingen mee rondom het thema Reformatie. De begeleide les door een museumdocent duurt een uur. De kosten voor deze begeleiding bedragen €45,- per uur per museumdocent. Er kunnen maximaal 15 leerlingen mee met een museumdocent. Entree voor het museum kost met onze onderwijsjaarkaart voor de hele school €100,- per jaar. We maken graag dit programma passend bij uw thema/onderwerp waaraan u met uw klas op school werkt. Ook denken wij mee over een invulling van een dag(deel) zodat u met meerdere klassen het museum op een dag kunt bezoeken. Wellicht is er nog tijd om de Dom te beklimmen? Of een stadswandeling te maken door middeleeuws Utrecht?

Praktische informatie

Voor meer informatie en het boeken van uw bezoek kunt u contact opnemen met Dieuwke Becker, via d.becker@catharijneconvent.nl.

Goed om te weten: bij annulering binnen 48 voor uw geplande bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor de geboekte rondleidingen in rekening te brengen.

Introductiefilm

De hervormers van Aluin

Theatergroep Aluin uit Utrecht maakte speciaal voor het museum het toneelstuk 'De hervormers'. Hierin komen de hervormingsverhalen van Luther, Erasmus en paus Adrianus aan bod. Deze voorstellingen zijn nog terug te zien via deze link.