header-laag-onderwijs.jpg
Groep 6 t/m 8

Wie ben jij & wie ben ik?

Hoe denk je over jezelf en hoe ziet een ander jou? Wat zijn de overeenkomsten tussen verschillende culturen en geloven? En was dat vroeger anders? 

Identiteit, imago en respect

In de museumles koppelen de leerlingen het heden aan het verleden. Aan de hand van kunstvoorwerpen en verhalen uit het hele museum gaan ze het hebben over identiteit: wie ben ik?, over imago: wie ben jij? en respect voor elkaar. Samen met een museumdocent bespreken ze de kunstwerken, waarna ze zelfstandig aan de slag gaan met een opdracht.

Leren van en over elkaar

De leerlingen leren dat er al eeuwen verschillende culturen samenleven in Nederland en krijgen al doende inzicht in de begrippen identiteit en imago. Ze ervaren dat tradities en gebruiken met de tijd veranderen en dat hoe meer je over elkaar leert, hoe meer respect je voor elkaar krijgt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe programma's en tips voor gratis online lesmateriaal? Of wil je in aanmerking komen voor kortingen? Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief.

Bezoekinformatie

Tijd en kosten 
Het museumbezoek duurt 75 minuten en kost €90,-. Hierbij zijn inbegrepen: entree voor alle kinderen en begeleiders, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. Of maak gebruik van de Feestjaarkaart. Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van Feest! Weet wat je viert. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek, een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Vervoer en reserveren

Gratis busvervoer
Kom gratis met de bus naar het museum! Ligt uw school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij u het busvervoer voor u regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.
U kunt reserveren bij Dieuwke Becker: d.becker@catharijneconvent.nl

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Meer informatie
Voor meer informatie over en het aanmelden voor alle programma's kunt u bellen naar Dieuwke Becker: 030 231 38 35.