header-laag-vier-het-voorjaar.jpg
Groep 4 t/m 8

Vier het voorjaar!

Ontdek samen met je klasgenoten in Musem Catharijneconvent wat we in het voorjaar vieren.

Voorjaarsfeesten

In het voorjaar vieren we Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. We hebben lekker vrij en gaan leuke dingen doen. Maar waarom hebben we vrij en wat vieren we eigenlijk? Met een lesprogramma over de voorjaarsfeesten Pasen, Hemelvaart en Pinksteren leren de kinderen in een zoektocht door het hele museum wat we vieren en waarom. Ze ontdekken wie de hoofdpersoon is bij deze feesten en nemen het verhaal over zijn leven onder de loep. 'Vier het voorjaar' is geschikt voor de groepen 4, 5, 6, 7 en 8. De informatiebladen 'Vrij in mei' en 'Vrolijk Pasen' dienen als voorbereidende les voor dit programma. Deze zijn hieronder te vinden. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe programma's en tips voor gratis online lesmateriaal? Of wil je in aanmerking komen voor kortingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bezoekinformatie

Tijd en kosten 
Het museumbezoek duurt 75 minuten en kost €90,-. Hierbij zijn inbegrepen: entree voor alle kinderen en begeleiders, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. Of maak gebruik van de Feestjaarkaart. Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van Feest! Weet wat je viert. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek, een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Vervoer en reserveren

Gratis busvervoer
Kom gratis met de bus naar het museum! Ligt je school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.
U kunt reserveren bij Dieuwke Becker: d.becker@catharijneconvent.nl

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over en het aanmelden voor alle programma's kun je bellen naar Dieuwke Becker: 030 231 38 35.

Let op!
In de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.