header-feest-theater.jpg
Groep 1 t/m 3

Nog één nachtje slapen

Welke feesten vieren we eigenlijk allemaal? De kleuters leren het aan de hand van leuke opdrachten in het museum. 

Vier feest!

In dit vrolijke programma gaan de kleuters helpen een feest voor te bereiden. Wat heb je allemaal nodig als je een feestje gaat vieren? Lekker eten, muziek en slingers? De kleuters gaan zelf boodschappen doen en ontdekken op speelse wijze welke feesten we vieren. Ze kijken naar kunstvoorwerpen, luisteren naar verhalen en doen bij elk feest een leuke opdracht. Dit programma is geschikt voor de groepen 1, 2 en 3. Er is speciaal voor het programma een voorbereidende les ontwikkeld. Deze is hieronder te vinden. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe programma's en tips voor gratis online lesmateriaal? Of wil je in aanmerking komen voor kortingen? Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief.

Bezoekinformatie

Tijd en kosten 
Het museumbezoek duurt 75 minuten en kost €90,-. Hierbij zijn inbegrepen: entree voor alle kinderen en begeleiders, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. Of maak gebruik van de Feestjaarkaart. Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van Feest! Weet wat je viert. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek, een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Vervoer en reserveren

Gratis busvervoer
Kom gratis met de bus naar het museum! Ligt je school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij u het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.
U kunt reserveren bij Dieuwke Becker: d.becker@catharijneconvent.nl

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over en het aanmelden voor alle programma's kan je bellen naar Dieuwke Becker: 030 231 38 35.

Let op!
In de maanden november en december wordt dit programma niet aangeboden. De groepen 1 t/m 4 kunnen dan het Huis van Sinterklaas bezoeken.