header-laag-onderwijs.jpg
Groep 3 en 4

Maak samen met Kobe een museum

Op school maken de leerlingen kennis met Kobe door het boek Kobe maakt een museum van Ashild Kanstad Johnsen. Kobe verzamelt, sorteert, registreert en presenteert bijzondere vondsten waarmee de nieuwsgierigheid van de leerlingen wordt gewekt. In het museum gaan de leerlingen op dezelfde manier als Kobe op onderzoek uit. Wat willen zij bewaren?

Van verzamelen tot presenteren

In het museum helpen de leerlingen Kobe zijn verzameling te vergroten en gaan op zoek naar dieren in de kunstwerken. De les wordt afgesloten met het maken van een persoonlijk museum met de gevonden objecten. De leerlingen praten met elkaar erover waarom zij deze voorwerpen op deze manier hebben neergezet. Hieronder vind je de voorbereiding en suggesties voor op school voor dit programma. Het boek Kobe maakt een museum van Ashild Kanstad Johnsen behoorde tot het boekenweekpakket van 2015. Mocht het boek niet via de bibliotheek of school beschikbaar zijn, dan heeft Museum Catharijneconvent een exemplaar te leen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe programma's en tips voor gratis online lesmateriaal? Of wil je in aanmerking komen voor kortingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Gebruik de Feestjaarkaart! Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's

Bezoekinformatie

Tijd en kosten 
Het museumbezoek duurt 75 minuten en kost €90,-. Hierbij zijn inbegrepen: entree voor alle kinderen en begeleiders, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. Of maak gebruik van de Feestjaarkaart. Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van Feest! Weet wat je viert. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek, een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Vervoer en reserveren

Gratis busvervoer
Kom gratis met de bus naar het museum! Ligt uw school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.
U kunt reserveren bij Dieuwke Becker: d.becker@catharijneconvent.nl

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over en het aanmelden voor alle programma's kun je bellen naar Dieuwke Becker: 030 231 38 35.

Let op!
In de maanden november en december wordt dit programma niet aangeboden. De groepen 1 t/m 4 kunnen dan het Huis van Sinterklaas bezoeken.