header-laag-onderwijs.jpg
Groep 3 en 4

Maak samen met Kobe een museum

De leerlingen van groep 3 en 4 maken in de klas, door middel van een verhaal, kennis met Kobe. Kobe verzamelt, sorteert, registreert en presenteert allerlei mooie en bijzondere vondsten. 

Van verzamelen tot presenteren

De leerlingen gaan ook in het museum hard aan de slag! Ze helpen Kobe zijn verzameling te vergroten en gaan op zoek naar dieren op de kunstwerken. De les wordt afgesloten met het maken van een eigen museum met de gevonden voorwerpen. Dit programma is geschikt voor groep 3 en 4. Er is speciaal voor het programma een voorbereidende les ontwikkeld. Deze is hieronder te vinden. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe programma's en tips voor gratis online lesmateriaal? Of wil je in aanmerking komen voor kortingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bezoekinformatie

Tijd en kosten 
Het museumbezoek duurt 75 minuten en kost €90,-. Hierbij zijn inbegrepen: entree voor alle kinderen en begeleiders, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. Of maak gebruik van de Feestjaarkaart. Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van Feest! Weet wat je viert. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek, een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Vervoer en reserveren

Gratis busvervoer
Kom gratis met de bus naar het museum! Ligt uw school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.
U kunt reserveren bij Dieuwke Becker: d.becker@catharijneconvent.nl

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over en het aanmelden voor alle programma's kun je bellen naar Dieuwke Becker: 030 231 38 35.

Let op!
In de maanden november en december wordt dit programma niet aangeboden. De groepen 1 t/m 4 kunnen dan het Huis van Sinterklaas bezoeken.