header-laag-met-kinderen-kinderen-op-feest.jpg
Groep 5 t/m 8

Feest! Weet wat je viert

Samen met klasgenoten ontdekken de leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs aan de hand van kunstwerken, spelletjes en opdrachten de achtergronden en tradities van feesten.

Gebruik de Feestjaarkaart! Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's

Feest! in het museum

Het lesprogramma bij 'Feest! Weet wat je viert' is te downloaden op het digibord. Naast informatie over het programma in het museum vind je op deze website ook aanvullend lesmateriaal , kan de hele klas een leuke feestquiz spelen en worden de feestdagen aan de hand van kunstwerken uitgelegd.

Feest! In het hele land

In verschillende musea in Nederland zijn Feest!-tentoonstellingen. In het Zuiderzee Museum in Enkhuizen staan de winterfeesten in de schijnwerpers en in het Bijbels Museum en Ons' Lieve Heer op Solder leer je alles over feesten in de stad. In het Openluchtmuseum in Arnhem is er een Feest!-tentoonstelling over de feesten die in verschillende religies worden gevierd en in Huis Bergh in 's-Heerenberg vier je feest in het kasteel!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe programma's en tips voor gratis online lesmateriaal? Of wil je in aanmerking komen voor kortingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bezoekinformatie

Tijd en kosten 
Een bezoek met de klas aan Feest! Weet wat je viert duurt 75 minuten en kost €90,-. Hierbij zijn inbegrepen: entree voor alle kinderen en begeleiders, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. Of maak gebruik van de Feestjaarkaart. Voor € 100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van Feest! Weet wat je viert. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek, een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Vervoer en reserveren

Gratis busvervoer
Kom gratis met de bus naar het museum! Ligt je school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.
U kunt reserveren bij Dieuwke Becker: d.becker@catharijneconvent.nl

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over en het aanmelden voor alle programma's kun je bellen naar Dieuwke Becker: 030 231 38 35.

Let op!
In november en december staat Feest! Wat je viert in het teken van Huis van Sinterklaas en kerst en is daarom niet beschikbaar voor dit lesprogramma.