header-laag-met-kinderen-kinderen-op-feest.jpg
Groep 5 t/m 8

Feest! Weet wat je viert

Op de permanente, kleurrijke en interactieve kindertentoonstelling Feest! Weet wat je viert ontdekken de leerlingen van de bovenbouw achtergronden van tradities en feesten. De leerlingen werken zelfstandig in kleine groepjes op de tentoonstelling. Door middel van interactieve objecten en opdrachten bij kunstwerken onderzoeken de leerlingen de herkomst van feesten uit diverse religies.

Gebruik de Feestjaarkaart! Voor €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's

Feest! in het museum

Bij dit programma kunt u als voorberieidng op school digitaal aan de slag. Download hier lesprogramma bij Feest! Weet wat je viert. Naast informatie over het programma in het museum vind je op deze website ook aanvullend lesmateriaal, zoals een les over gebedshuizen, een leuke feestquiz  en uitleg over feestdagen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe programma's en tips voor gratis online lesmateriaal? Of wil je in aanmerking komen voor kortingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bezoekinformatie

Tijd en kosten 
Een bezoek met de klas aan Feest! Weet wat je viert duurt 75 minuten en kost €90,-. Hierbij zijn inbegrepen: entree voor alle kinderen en begeleiders, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. Of maak gebruik van de Feestjaarkaart. Voor € 100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van Feest! Weet wat je viert. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek, een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Vervoer en reserveren

Gratis busvervoer
Kom gratis met de bus naar het museum! Ligt je school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.
U kunt reserveren bij Dieuwke Becker: d.becker@catharijneconvent.nl

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over en het aanmelden voor alle programma's kun je bellen naar Dieuwke Becker: 030 231 38 35.

Let op!
In november en december staat Feest! Wat je viert in het teken van Huis van Sinterklaas en kerst en is daarom niet beschikbaar voor dit lesprogramma.

 

Maak gebruik van de Feestjaarkaart!