catharijn-classique-2-augustus_qXNITeK.jpg

Route en toegankelijkheid

Hieronder vindt u de route naar het museum te voet, per openbaar vervoer en per auto. U vindt ons aan de Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht. Bel voor meer informatie over de route naar 030-231 38 35.

Te voet

Museum Catharijneconvent ligt op 18 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station. Klik op het kaartje hiernaast of plan uw route via goedopweg.nl.

Met de bus

Komt u liever met het openbaar vervoer? Neem dan de uitgang Jaarbeurszijde op Centraal Station en stap over op buslijn 2 (Ringlijn Museumkwartier). U kunt uitstappen bij halte Catharijneconvent in de Lange Nieuwstraat. Plan uw route op OV9292.

Met de auto

Volg de parkeerroute (P) naar parkeergarage Springweg in de Strosteeg. Vanaf deze parkeergarage is het nog een kleine 10 minuten lopen naar het museum. U kunt ook tegen betaling op de Lange Nieuwstraat of de Nieuwegracht parkeren. Let wel op dat u binnen de daarvoor bestemde vakken parkeert. Deze vakken kunt u herkennen aan de wit gemarkeerde straattegels. Kijk voor een actuele routebeschrijving op www.utrecht.nl/bereikbaar. Of maak gebruik van P+R. Voor € 5,00 kunt u een hele dag op een P+R-locatie parkeren en met het OV heen en weer naar het centrum reizen. Meer informatie op www.slimUTRECHTin.nl.

Algemene parkeerregels gehandicaptenkaart Utrecht

U mag gratis parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. U mag ook gratis parkeren op parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Let op! U mag niet gratis parkeren in parkeergarages en ook niet op parkeerplaatsen gereserveerd voor alleen vergunninghouders. Meer informatie vindt u op de website van de Gemeente Utrecht.

Met de touringcar
Touringcars parkeren aan de Maliesingel of op het Lepelenburg. Vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar het museum.

Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke functiebeperking. Alle verdiepingen van het museum zijn te bereiken met een lift. Het is wel raadzaam om het museum met een begeleider te bezoeken, i.v.m. onder andere de deuren tussen de verschillende museumzalen. Het museum is toegankelijk voor rolstoelen, elektrische rolstoelen en scootmobielen die de maat hebben van een elektrische rolstoel. Het gebruik van grotere scootmobielen is helaas niet mogelijk in verband met nauwe doorgangen. U kunt uw scootmobiel wel bij ons parkeren en vervolgens gebruik maken van één van onze twee rolstoelen (zie de informatie hieronder). Met uitzondering van blindengeleide- en hulphonden worden honden niet toegelaten in het museum.

Rolstoel reserveren

Wilt u in het museum gebruik maken van één van de twee beschikbare rolstoelen? Reserveer deze dan via info@catharijneconvent.nl, bel 030-231 38 35 of neem contact op voor meer informatie.