header-laag-maria-met-kind-BMH-bh01530_03.jpg

Beeldaanvraag

Museum Catharijneconvent stelt digitaal hoge-resolutie beeldmateriaal van de museumobjecten (voor 1900) gratis beschikbaar. Hieronder vindt u meer informatie over het vinden en aanvragen van beeldmateriaal. Ook kunt u een kijkje nemen op Wikipedia, waar ruim 2500 hoge-resolutieafbeeldingen van onze collectie zijn te vinden.

Lage resolutie

Afbeeldingen in lage resolutie kunt u vinden via zoeken in de collectie. Vul uw zoekterm in om de afbeelding te vinden die u zoekt. Op de pagina van het gekozen object ziet u de afbeeldingen die wij hiervan hebben. Ga op de afbeelding staan en klik op de rechtermuisknop om de afbeelding op te slaan.

Hoge resolutie

Wilt u een foto in hoge resolutie bestellen? Stuur dan uw aanvraag naar Maartje de Jong via m.dejong@catharijneconvent.nl of bel 030-231 38 35. Vermeld bij uw aanvraag:

  • Waarvoor u de foto wilt gebruiken.
  • Waar mogelijk kunstenaar, titel en objectnummer van het object.
  • Waar mogelijk het referentienummer van de afbeelding (zie afbeelding hiernaast).   

Objectnummers en referentienummers kunt u vinden via zoeken in de collectie.

Nieuwe foto's

Niet van alle museumobjecten zijn foto’s in hoge resolutie aanwezig. Nieuwe foto’s kunnen op aanvraag gemaakt worden. Voor meer informatie over een beeldaanvraag kunt u contact opnemen met Maartje de Jong via m.dejong@catharijneconvent.nl of bel 030-231 38 35.