Man met een paar handschoenen (detail)

Workshop zeventiende-eeuwse kragen schilderen

Hét symbool van de stijgende welvaart waren de almaar groter wordende kanten kragen, die we nog steeds kunnen bewonderen in al die trotse portretten. Maar hoe moest je als kunstenaar beginnen als je zo'n imposante molensteen kraag zelf wilde gaan schilderen? En dan de verfijning van al die kanten boordjes! In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met het schilderen van weelderig wit, doorschijnend linnen en kant. Schilderworkshop door Jan Bustin.

We beginnen met een kort bezoek aan de tentoonstelling, waarbij we vooral kijken naar wat er in de betreffende workshop aan bod komt qua onderwerp, materiaal en techniek. In de workshop wordt een planmatige aanpak gevolgd, zodat je stap voor stap verder komt.

Wanneer
Zondag 8 juli van 13.00 tot 15.30 uur
Waar
Grachtenzaal Museum Catharijneconvent
Koop uw tickets

Over Jan Bustin

Jan Bustin studeerde monumentale vormgeving, tekenen, schilderen, grafiek en kunstgeschiedenis/ kunstbeschouwing aan de ABK in Maastricht. Daarna behaalde hij zijn 1e graads bevoegdheid kunst- en cultuureducatie. Sinds 1988 is hij actief als docent tekenen/ schilderen en kunstgeschiedenis.

Vanuit een grote belangstelling voor het materiële aspect van kunstobjecten doet hij al vanaf zijn jeugd proefondervindelijk onderzoek naar de materialen, teken- en schildertechnieken van de oude meesters. De laatste jaren o.m. ondersteund door de uitkomsten van instrumenteel wetenschappelijk onderzoek en het uitwisselen van kennis met organisaties en personen, die zich ook met deze materie bezig houden. Hij geeft regelmatig lezingen en seminars over historische teken- en schildertechnieken

Praktische informatie

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden

  • De workshop kost 45 euro per persoon, materialen en entree voor het museum zijn inbegrepen.
  • Locatie Grachtenzaal van Museum Catharijneconvent
  • Er is plek voor maximaal 10 personen
  • Aanmelden en betalen kan via de knop rechtsboven.