Jan Sluijters, De profeet Elia wekt de zoon der Sunamitische vrouw tot leven def, Drents Museum.jpg

Workshop De kunst van het verwonderen

AFGELAST |Wat is een wonder? Wat is verwondering? Tijdens deze interactieve ochtend gaat u op pad met filosofe Maaike Merckens van bureau Wonderwhy.

Wanneer
Vrijdag 8 mei, 11.00-12.30 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Plan uw bezoek

De kunst van het verwonderen

Na een korte introductie bekijkt u samen een aantal kunstwerken op de tentoonstelling. Vanuit de kunst komen er vragen op waar meer dan één antwoord op bestaat. Door het kiezen van nieuwe invalshoeken is een heel andere uitkomst mogelijk, een fascinerend proces. Absoluut geen gewone rondleiding dus! Via de Socratische gespreksmethode gaat het filosoferen over wonderen na bezoek aan de tentoonstelling verder in een nagesprek.

Maaike Merckens is juriste en filosofe. Maaike is na een internationale carrière in het bankwezen filosofie gaan studeren. Inmiddels filosofeert ze al jaren in uiteenlopende vormen met kinderen, jongeren en volwassenen.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op vrijdag 8 mei van 11.00-12.30 uur op de tentoonstelling en in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35

Filosoferen betekent voor mij: zelf nadenken. Nadenken over levensvragen of vragen waar meer dan één antwoord op bestaat. Vooral aan de 'wat is?'-vragen beleef ik veel plezier. Wat is geluk? Wat is denken? Je denkt dat je het antwoord weet, maar telkens kun je weer een nieuwe invalshoek kiezen met een heel andere uitkomst. Fascinerend!