Krishna toont zich in een visioen

Wonderen in Azië

In het oude Europa circuleerden de wildste verhalen over de wonderen van Azië. Er zouden ongekende rijkdommen te vinden zijn, maar ook diepe wijsheden die gekoesterd werden door diep in het woud levende filosofen.

Tegenwoordig denken we in het westen bij Hindoeïsme en Boeddhisme vaak allereerst aan meditatie en yoga. Aziaten zouden bovenal naar binnen kijken en weinig bezig zijn met de uiterlijke verschijning van hun religies. De praktijk blijkt anders te zijn. Azië zit vol met wonderen. Paul van der Velde is hoogleraar Aziatische religies en de talen Hindi en Sanskriet aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wanneer
Dinsdag 7 april, 14.00 - 15.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Plan uw bezoek

Over de lezing

Tegenwoordig denken we in het Westen bij Hindoeïsme en Boeddhisme vaak allereerst aan meditatie en yoga. Aziaten zouden bovenal naar binnen kijken en weinig bezig zijn met de uiterlijke verschijning van hun religies. De praktijk blijkt anders te zijn. Azië zit vol met wonderen. Paul van der Velde is hoogleraar Aziatische religies en de talen Hindi en Sanskriet aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op dinsdag 7 april van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling. Aanmelden (op werkdagen van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.