Reliekschrijn uit Filefjell, Bergen, ca. 1230-1250. Bergen, Universiteitsmuseum

Preview North & South: voor Vrienden en donateurs

Na jaren van voorbereiding is het dan zover! Topstukken uit de collecties van Noorse en Spaanse musea voor middeleeuwse kunst, komen dit najaar voor het eerst naar Nederland voor de tentoonstelling North & South.

Wanneer
Woe 23 okt
Waar
Museum Catharijneconvent (start in naastgelegen Catharinakerk)
bezoekers info

Over de preview

De twaalfde en dertiende-eeuwse altaarstukken uit de verzamelingen behoren tot de mooiste en best bewaarde van Europa. De tentoonstelling opent op 25 oktober, maar speciaal voor Vrienden, Donateurs en relaties van het museum organiseert Museum Catharijneconvent een preview op woensdag 23 oktober.

Datum: woensdag 23 oktober 2019. Locatie: Museum Catharijneconvent. Let op: de bijeenkomst start in de Catharinakerk, naast het museum.

16.30 Ontvangst met koffie en thee in de foyer van het auditorium en inloop Catharinakerk (naast Museum Catharijneconvent).

17.05 Welkomstwoord in de Catharinakerk door directeur Marieke van Schijndel.

17.15 Filmvertoning North & South.

17.25 Lezing over het onderzoek en de tentoonstelling door conservator dr Micha Leeflang.

18.00 Zelfstandig bezoek aan de tentoonstelling North & South.

Doorlopend een borrel in het museumcafé.

20.00 Einde.

Graag horen wij vóór 12 oktober met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn via info@catharijneconvent.nl of via 030-2313835. Nog geen Vriend? Als u zich aanmeldt vóór 12 oktober, ontvangt u ook een uitnodiging voor deze boeiende activiteit voor Vrienden en Donateurs. Meld u hier aan als Vriend.