Hersteld Hervormde Kerk Bleskensgraaf

Uitverkoren of niet? Dat is de vraag

De Biblebelt is een aanduiding voor zowel een regio als een antimoderne subcultuur die naar nieuwe zekerheden zoekt. De subcultuur wordt sterk bepaald door diepe theologische overtuigingen die de manier van leven bepalen. Een cruciaal begrip is de 'uitverkiezing' of 'predestinatie'. Maarten Wisse vertelt u hier meer over.

Wanneer
Dinsdag 13 augustus 14.00-15.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
bezoekers info

Over de lezing

De de predestinatie draait het om de vraag of je uitverkoren bent, deel aan het eeuwige heil hebt en naar de hemel gaat. Alle religieuze activiteit is erop gericht om erachter te komen of dit zo is. Of ligt het toch ingewikkelder? En is het eigenlijk vol te houden om je zo helemaal alleen aan Gods genade uit te leveren, of komt er toch ook allerlei menselijke activiteit bij kijken. Welke activiteiten zijn dat dan? Over dergelijke vragen gaat deze lezing.

Over de spreker

Maarten Wisse is hoogleraar dogmatiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, locatie Amsterdam. Zelfs afkomstig uit de Biblebelt wisselt hij als lid van het Dutch Biblebelt Network een perspectief van binnenuit moeiteloos af met een blik van buitenaf.

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op dinsdag 13 augustus van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.