Taferelen uit het lijden van Christus (detail)

Slow-art rondleidingen: Het lichaam in de vaste collectie

Ook in de vaste tentoonstelling van Museum Catharijneconvent is veel 'lichamelijke kunst' te ontdekken. Samen met een museumdocent gaat u een uur lang op ontdekkingsreis. In alle rust en met veel aandacht kijkt u naar eeuwenoude kunst vol bijzondere details. Leer opnieuw kijken en geniet van de tijd die we hiervoor nemen.

Wanneer
Diverse data in oktober en november
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Lees meer

Neem de tijd om te kijken

Ook in het verleden heeft men in rust en stilte voor de werken gestaan. Veel van de middeleeuwse kunst die u ziet, diende immers ter ondersteuning voor meditatie en gebed. Neem de tijd om lekker te zitten, om u heen te kijken, telefoons uit te zetten, en tot rust te komen in het hier en nu. Wat gebeurt er in afbeelding die u ziet? Wat is de symboliek op de kunstwerken? En wat ziet u aan gebruikte technieken? En minstens zo interessant: wat doet deze manier van kijken en verwonderen met u?

Data slow-art rondleidingen

  • Dinsdag 6 oktober om 15:15 uur
  • Zondag 18 oktober om 11:00 uur
  • Woensdag 21 oktober om 15:15 uur
  • Vrijdag 30 oktober om 15:15 uur
  • Donderdag 5 november om 15:15 uur
  • Zondag 15 november om 11:00 uur

Per rondleiding kunnen er i.v.m. de afstandsregels maximaal 5 personen mee. U kunt zich opgeven via info@catharijneconvent.nl o.v.v. slow-art rondleiding Verborgen parel en de datum naar keuze. De rondleiding is gratis bij te wonen op vertoon van een geldig toegangskaartje voor het museum. Hiervoor dient u ook een tijdslot te reserveren in ons reserveringssysteem. Alvast heel veel plezier gewenst!