De Sint-Laurenskerk te Alkmaar

Religiestress

Religiestress in een jong woord. Wie het opzoekt in de Van Dale ontdekt dat het woord is bedacht door Tom Mikkers. In het boek dat hij hierover schreef, probeerde hij een antwoord te vinden op de vraag waarom in een seculier land als Nederland de publieke opinie zomaar beheerst kan worden door verhitte discussies over religieuze onderwerpen.

Wanneer
Dinsdag 20 augustus, 14.00 - 15.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Lees meer

Over de lezing

Kerken krimpen, het spreken van de kerk in politieke vraagstukken wordt nauwelijks gehoord, politieke partijen die zich beroepen op godsdienstige beginselen spreken steeds minder mensen aan. En toch is geloof een hete aardappel. De commotie rond de Nederandse Nashville-verklaring is hier een recent voorbeeld van. Hoe komt dit?


Over de spreker

Tom Mikkers (1969) studeerde theologie in Leiden. Hij was algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap. Met verschillende projecten probeerde hij kerk en christendom over het voetlicht te brengen voor een rand- en buitenkerkelijk publiek. In 2011 ontving hij de Spaanprijs, een tweejaarlijkse mediaprijs voor Christelijke communicatie in brede zin. Vanaf augustus 2019 werkt hij als predikant bij de Vrijzinnigen Nederland in Wassenaar.


Praktische informatie

De lezing vindt plaats op dinsdag 20 augustus van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.