De Sint-Laurenskerk te Alkmaar

Reformatorische jeugdcultuur

De subcultuur van de Biblebelt is ontstaan in de jaren zeventig. Aan het begin van dit millennium leek de zuil te zijn geperfectioneerd met eigen scholen, zorginstellingen, consumentenbeurzen etc. Maar werd de reformatorische wereld wel echt een wereld apart? In welke mate verkennen reformatorische jongeren de buitenwereld? En in hoeverre kreeg de emancipatiebeweging toch vat op meisjes?

Wanneer
Donderdag 19 september, 14.00 - 15.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
bezoekers info

Over de lezing

In deze lezing wordt u meegenomen naar de wereld van de reformatorische jongeren, de do's en don'ts waarmee zij opgroeien en wat zij uit het bevindelijk gereformeerde gedachtengoed overnemen of toevoegen. Wat doet dat met hun denken en doen? Zullen ze als volwassenen opgaan in de mainstream cultuur? Of blijven ze apart staan?


Over de spreker

José Baars-Blom studeerde culturele antropologie aan de Vrije Universiteit. Zij publiceerde onder andere De onschuld voorbij – over reformatorische cultuur en wereldbestormende meisjes (2006) en Licht onder de zwaren – belevenissen van een buitenstaander in de biblebelt (2013). Sinds 2015 heeft zij onder het label ‘Monnikenwerk’ een rubriek in de Provinciaale Zeeuwse Courant over religie in Zeeland.

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op donderdag 19 september van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35