Gouden Engel

Ons echte goud

Wieke van de Sande neemt u in het kader van de Nationale Museumweek mee naar de schatkamer van Museum Catharijneconvent.

Wanneer
Donderdag 22 april van 16.00-17.00 uur
Waar
Online
Reserveer uw ticket

De Schatkamer van Museum Catharijneconvent

In een geheimzinnige oude kelder worden de meest fonkelende en schitterende objecten van Museum Catharijneconvent bewaard. Deze schatkamer toont kostbare voorwerpen vol goud, zilver en edelstenen die gebruikt werden tijdens katholieke en protestantse kerkdiensten. Denk daarbij aan monstransen, wierookvaten, kelken en met gouddraad afgewerkte gewaden. In deze online lezing zal Wieke van de Sande de topstukken uit de schatkamer onder de aandacht brengen; waar komen deze objecten vandaan en welke verhalen schuilen achter deze objecten?

Over de spreker

Over de spreker

Wieke van de Sande is kunsthistorica en museumdocent voor onder meer Museum Catharijneconvent. Ze ziet het als haar missie om kunst en cultuur op boeiende wijze onder de mensen te brengen.

Over het aanmelden

De lezing is via Zoom op donderdag 22 april van 16.00 tot 17 uur. U kunt zich aanmelden via de link rechts bovenaan deze pagina.

U reserveert één ticket per computer die gebruikt om de lezing bij te wonen. Zit u straks bijvoorbeeld tijdens de lezing met z'n tweeen achter één beeldscherm dan hoeft u maar één ticket te reserveren. Reserveren kan tot 21 april om 12 uur. U krijgt die dag een Zoom-link toegestuurd per mail.