Dame met hoed

Mode op de Biblebelt

Vanwege de overweldigende belangstelling voor de lezing van 18 juli, is er op zaterdag 14 september nog een lezing 'Mode op de Biblebelt'.

In deze lezing zoomt modejournaliste Josine Droogendijk in op de geschreven en ongeschreven kledingregels binnen reformatorisch Nederland. Ze doet dit aan de hand van aansprekend beeldmateriaal.

U hoort onder andere meer over de favoriete winkeladressen, de laatste refo-trends, het verschil tussen mannen- en vrouwenkleding, en het denken over sieraden als oorbellen en piercings. In deze lezing komen mode en orthodox christelijk geloofsopvattingen bij elkaar .

Wanneer
Zaterdag 14 september, 11:30 - 12:30
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
bezoekers info

Over de lezing

Waarom wordt er op de Biblebelt soms getrouwd in kleur? Welke kleding draag je tijdens een kerkdienst en hoe kijkt men anno 2019 aan tegen het dragen van hoeden, panty’s en mouwloze shirtjes? Bij het beantwoorden van deze ogenschijnlijk simpele vragen speelt de verscheidenheid aan geloofsopvattingen een rol. Want waar de een de Bijbel ziet als een onwankelbaar en onveranderbaar fundament, ziet de ander bijbelteksten over uiterlijkheden liever in een historisch en maatschappelijk perspectief.

Over de spreker

Josine Droogendijk is freelance modejournaliste en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in koninklijk mode. Vanwege haar reformatorische achtergrond en samenwerking met het Reformatorisch Dagblad is zij ook goed op de hoogte van de kledinggebruiken op de Biblebelt.


Praktische informatie

De lezing vindt plaats op zaterdag 14 september van 11.30-12.30 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.