Pieter Balten, Sint-Maartensfeest, 1550-1600, Bruikleen Rijksmuseum Amsterdam

Een duiveluitdrijving door Martinus

In het kader van Sint-Maarten is er weer de jaarlijkse Martinuslezing. Ton Meijers vertelt over een wonderverhaal uit het leven van Martinus. Een duiveluitdrijving staat hierin centraal. Hoe communiceren Martinus en de duivel lichamelijk en wat maakt de auteur die het verhaal opschreef ervan?

Wanneer
Woensdag 11 november om 15.00 uur
Waar
Auditorium
Reserveer uw ticket

Over de spreker

Dr. Mr. Ton Meijers is Universitair hoofddocent aan de Tilburg School of Catholic Theology, Department of Systematic Theology and Philosophy.

Sint-Maarten in Utrecht

De Martinuslezing is onderdeel van vele activiteiten die ieder jaar rondom Sint-Maarten worden georganiseerd in Utrecht. Samen met de Sharing Arts Society en de Stichting Sint Maarten Utrecht zet Museum Catharijneconvent zich in om de betekenis van het Sint-Maartensfeest op een vernieuwende wijze relevant te maken en Utrechters met elkaar te verbinden. Meer informatie over het hele programma vind u op www.sintmaartenutrecht.nl.

Reserveren in coronatijd

  • Per lezing is er plek voor maximaal 30 personen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Deze lezing duurt 45 minuten.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Voor de tentoonstelling Body Language geldt een toeslag van € 3. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • U reserveert de lezing inclusief een bezoek aan het museum aansluitend aan de lezing. Wilt u niet aansluitend, maar op een ander moment de tentoonstelling bezoeken dan dient u daarvoor apart een tijdsblok te reserveren.