Maria Magdalena, David la Chapelle

Maria Magdalena in het Grootste Museum van Nederland

Ontdek waar u Maria Magdalena buiten de muren van het museum nog meer kan ontmoeten.

In deze online lezing neemt Wieke van de Sande u mee door de locaties van het Grootste Museum van Nederland. De tocht gaat langs kleurrijke fresco’s in grote basilieken en helpt u Maria Magdalena te vinden in hoge gewelfschilderingen van een middeleeuwse kerk.

Wanneer
Donderdag 2 december 2021 om 16.00 uur
Waar
Online (Zoom)
Aanmelden online lezing

Online lezing Maria Magdalena in het Grootste Museum van Nederland

Heeft u na het bezoeken van de tentoonstelling nog niet genoeg gekregen van Maria Magdalena? Ontdek waar u haar buiten de muren van het museum nog meer kan ontmoeten. Bijvoorbeeld in de Sint-Jan de Doper in Waalwijk op een eikenhouten biechtstoel. Wat betekent het dat zij juist op deze plek is afgebeeld? En in welke gedaante?

In deze lezing neemt Wieke van de Sande u mee door de locaties van het Grootste Museum van Nederland. De tocht gaat langs kleurrijke fresco’s met byzantijnse invloeden en helpt u Maria Magdalena te vinden in een unieke, hoge gewelfschildering in de Walburgiskerk van Zutphen. En daar stopt het verhaal nog niet, want na deze lezing kunt u zelf opzoek naar deze Maria Magdalena’s bij de aangesloten locaties van het Grootste Museum van Nederland.

Over de spreker
Na een studie kunstgeschiedenis geeft Wieke van de Sande les aan de Vrije Academie en is zij bij Museum Catharijneconvent betrokken als museumdocent. Voor deze lezing onderzocht zij welke beeltenissen er van Maria Magdalena te zien zijn in de locaties van het Grootste Museum van Nederland en welke rol ze daar te zien is.

Aanmelden online lezing

  • Deze lezing vindt online plaats (via Zoom)
  • Inschrijven voor deze online lezing kan tot 12.00 uur, de dag voor de lezing. U krijgt een dag van tevoren de zoomlink toegestuurd via uw e-mail.
  • Deze lezing wordt eenmaal aangeboden, om 16.00 uur.
  • Deelname aan de online lezing is gratis.
  • Aanmelden voor deze online lezing, kan via de knop bovenaan deze pagina.