Phil Bloom bij Hoepla

The making of Van God los?

Een breuk die de geschiedenis van Nederland meer veranderde dan de Tweede Wereldoorlog, zo wordt het tijdperk van de jaren zestig wel omschreven. De economie groeide, de welvaart steeg, de sociale zekerheid werd uitgebreid, er kwam een grotere seksuele vrijheid en jongeren begonnen zich te roeren.

Ook op religieus gebied was sprake van grote veranderingen die doorwerken tot de dag van vandaag. Ruim zestig jaar later blikken we terug op deze onstuimige periode met Tanja Kootte, Van Oordconservator van de tentoonstelling Van God los? De onstuimige jaren zestig. Ook krijgt u een blik achter schermen van dit bijzondere project.

* Let op: Reserveren is nog niet mogelijk*

Wanneer
Donderdag 10 februari om 14.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38

Over de spreker

Tanja Kootte is van Oord conservator voor het protestantisme en cureerde de tentoonstelling Van God los? de onstuimige jaren zestig. Ook was zij de conservator van de succesvolle tentoonstellingen als Luther (2019) en Bij ons in de Biblebelt ( 2019).


Praktische informatie

*Reserveren is nog niet mogelijk*

  • Voor het bijwonen van een lezing heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op deze website.
  • Deze lezing wordt eenmaal aangeboden, om 14.00 uur.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.
  • We verzoeken u vriendelijk om op tijd te komen, het scannen van de coronatoegangsbewijzen vergt iets meer tijd.
  • De lezingen zijn ingericht op 1,5 meter.