Tanja Kootte

The making of Van God los?

Een breuk die de geschiedenis van Nederland meer veranderde dan de Tweede Wereldoorlog, zo wordt het tijdperk van de jaren zestig wel omschreven. De economie groeide, de welvaart steeg, de sociale zekerheid werd uitgebreid, er kwam een grotere seksuele vrijheid en jongeren begonnen zich te roeren.

Ook op religieus gebied was sprake van grote veranderingen die doorwerken tot de dag van vandaag. Ruim zestig jaar later blikken we terug op deze onstuimige periode met Tanja Kootte, Van Oordconservator van de tentoonstelling Van God los? De onstuimige jaren zestig. Ook krijgt u een blik achter schermen van dit bijzondere project.

Wanneer
Donderdag 21 juli om 14.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38
Reserveer uw tickets

Over de spreker

Tanja Kootte is Van Oord conservator voor het Nederlands protestantisme en cureerde de tentoonstelling Van God los? de onstuimige jaren zestig. Ook was zij de conservator van de succesvolle tentoonstellingen als Luther (2019) en Bij ons in de Biblebelt ( 2019). Van God los? is haar laatste tentoonstelling voordat zij met pensioen gaat.


Praktische informatie

  • Deze lezing wordt eenmaal aangeboden, om 14.00 uur. Aansluitend kunt u de tentoonstelling bezoeken. U hoeft hiervoor dan niet apart te reserveren.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.