De verborgen parel, meester van de bewening detail

Lezing Verborgen parel

Op dinsdag 18 augustus en dinsdag 15 september geeft conservator Micha Leeflang een lezing over De kruisiging. U bent van harte welkom tussen 14.00-15.00 uur in het Auditorium. Opgeven kan via info@catharijneconvent.nl. Uiteraard houden we rekening met de 1,5 meter afstand en is het aantal deelnemers beperkt.

Wanneer
dinsdag 18 augustus en dinsdag 15 september
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht

Lezing door Micha Leeflang

Het is de droom van elke museummedewerker: een bijzondere ontdekking doen in je eigen collectie.

Het overkwam onze conservator middeleeuwse kunst. Zij stond ineens oog in oog met De kruisiging (ca. 1425) van de Meester van de Bewening van Christus te Lindau. Een uniek en zeldzaam stuk dat dankzij de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation van 25 juli t/m 20 september 2020 schittert in de zomerpresentatie Verborgen parel. Micha Leeflang vertelt over de ontdekking in deze speciale lezing.

Reserveren s.v.p.

Per lezing kunnen er i.v.m. de afstandsregels maximaal 30 personen deelnemen. U kunt zich opgeven via info@catharijneconvent.nl o.v.v. lezing Verborgen parel en de datum naar keuze (18 augustus of 15 september). De lezing is gratis bij te wonen op vertoon van een geldig toegangskaartje voor het museum. Hiervoor dient u ook een tijdslot te reserveren in ons reserveringssysteem. Alvast heel veel plezier gewenst!


Ook interessant! Slow-art rondleidingen
Bij de zomerpresentatie Verborgen parel organiseren we ook diverse slow-art rondleidingen. Hierbij gaat u een uur lang samen met een museumdocent aandachtig dit unieke topstuk bekijken, op zoek naar de vele details vol betekenis. U bent hierbij uiteraard ook van harte welkom. De data vindt u hier.