Heal Our Land liggend

Korenfestival 'Heal our land'

Op eerste Paasdag, 9 april, de een-na-laatste dag van de Gospel tentoonstelling, staat TivoliVredenburg helemaal in het teken van gospelkoren. Maar liefst 9 gospelkoren staan op deze zondag in de grote zaal van de Utrechtse concerttempel! Een unieke kans om je helemaal onder te dompelen in de gospelmuziek.

Wanneer
9 april 2023 om 15.30 uur
Waar
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Heal Our Land

Gospel leeft, herdenkt, biedt hoop en joy. Op eerste Paasdag 2023 strijkt het grote Korenfestival ‘Heal Our Land’ neer in TivoliVredenburg. Het concert is tevens de spetterende afsluiting van onze gospeltentoonstelling: 'Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop'.

Er is veel gaande in de wereld. ‘Heal our land’ staat in het teken van vieren en herdenken. Het vieren van het leven en daarnaast het herdenken van de vele slachtoffers over de hele wereld (zoals Turkije, Syrië, Oekraïne, de getroffenen door COVID), door middel van prachtige gospelmuziek, die troost biedt en hoop, maar ook opzweept en bruist.

Negen koren op het podium

Maar liefst negen fantastische verschillende Nederlandse gospelkoren uit het hele land zullen optreden en zetten Tivolivredenburg op zijn kop: Soul en Motownkoor D-f!ne, The Outcry, Sound of Gospel, ABC Gospel Choir, Soul Sound Choir, TRIBE Hiphop Choir Collective, Wazzup Singers, the Gospel Experience, G-Roots (bekend van tv-programma TOP 2000) en special guest soul en gospelzanger Dwight Dissels (bekend van The Voice) maken hun opwachting.

De afgelopen maanden hebben deze gospelkoren gewerkt onder leiding van de legendarische koorleiders Gary Diggs en Jamie Williams uit de V.S. en van Lawrence L. Johnson van de London Community Gospel Choir en Nicky Brown uit de U.K. aan hun muzikale zeggingskracht en skills. Het vervolg hiervan is te horen en te zien tijdens het festival.

De koren zingen traditionele gospelliederen tot crossovers met soul, eigen composities, maar ook hedendaagse songs met een warme gospelsound. Het concert staat onder aanvoering van muzikaal leider Elisha Amonoo-Neizer en band en wordt gepresenteerd door gospelster Brandon Delagraentiss.

Dit concert wordt een bruisend spektakel, een waardig eerbetoon aan de mensen die we hebben moeten loslaten, en een bijzondere manier om samen het leven te vieren.

Praktische informatie

  • Tickets komen deze week beschikbaar.
  • Voor vragen over aanvang, toegankelijkheid of uw tickets kunt u contact opnemen met de TivoliVredenburg.