Tentoonstelling Maria Magdalena collectiebeheer

Hoe kwamen alle Maria Magdalena's naar Utrecht?

Tentoonstellingen worden samengesteld met kunstwerken uit de eigen collectie van het museum en uit collecties van andere musea, archieven, kunstenaars en kerken. Lezing in het museum door Dieuwke Becker.

Het verkrijgen van de - vaak internationale - bruiklenen is een enorme klus die niet zelden vele jaren in beslag neemt. Er is veel expertise, geduld, organisatietalent voor nodig. Hoe kwamen de prachtige topstukken voor de tentoonstelling Maria Magdalena naar Utrecht? Registrar Dieuwke Becker geeft u een blik achter de schermen.

Wanneer
Donderdag 22 juli om 13.45 en om 15.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Reserveer uw tickets

Over de spreker

Dieuwke Becker studeerde oude geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en werkt als registrar bij Museum Catharijneconvent. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de organisatie rondom de bruiklenen voor tentoonstellingen.


Aanmelden in coronatijd

  • Per lezing is er plek voor maximaal 30 personen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Bijna alle lezingen worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 45 minuten.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • U reserveert de lezing inclusief een bezoek aan het museum aansluitend aan de lezing. Wilt u niet aansluitend, maar op een ander moment de tentoonstelling bezoeken dan dient u daarvoor apart een tijdsblok te reserveren