Paus Adrianus, bruikleen Centraal Museum

In het spoor van paus Adrianus VI

Het avontuurlijke leven van Adrianus vraagt om een tv-documentaire! Deze wordt momenteel opgenomen. Regisseur Bart Ruijs en biograaf Twan Geurts vertellen over de totstandkoming van deze documentaire die eind 2022 te zien is op NPO 2. Ook krijgt u de eerste fragmenten te zien.

Wanneer
Zondag 28 augustus om 14.00 uur
Waar
Auditorium Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht
Reserveer uw tickets

Het avontuurlijke leven van Adrianus vraagt om een tv-documentaire! Deze wordt momenteel opgenomen op locaties waar de cruciale momenten in Adrianus' leven zich afspeelden; zijn jeugd aan de Oudegracht, de collegebanken in Leuven, het slagveld in het Spaanse Villalar, de gevaarlijke reis langs de middellandse zeekust naar Rome en het moeizame jaar in het Vaticaan. Regisseur Bart Ruijs en biograaf Twan Geurts vertellen over de totstandkoming van deze documentaire die eind 2022 te zien is op NPO 2. Ook krijgt u de eerste fragmenten te zien.

Twan Geurts (1950) is schrijver en theoloog en publiceert over cultuur, religie en wetenschap. Eerder schreef hij Engelen van deze tijd ( 2008) en Rolduc, dat werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs 2012. De Nederlandse paus, Adrianus van Utrecht, 1459-1523 werd op 15 januari 2017 gepresenteerd in het Utrechtse Paushuize en is inmiddels toe aan de derde druk. 'Leest als een spannend jongensboek', schreef Trouw. 'Een must read', zei Met Het Oog op Morgen. 'De strijd met Luther loopt als een rode draad door deze beeldende biografie', oordeelde De Volkskrant.

Praktische informatie

  • U reserveert via de link bovenaan deze pagina.
  • Deze lezing wordt eenmaal aangeboden, om 14.00 uur. Aansluitend kunt u de tentoonstelling bezoeken. U hoeft hiervoor dan niet apart te reserveren.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.