Martin Koornstra op opwekkingsconferentie

Gebedsgenezing in pinkstergroeperingen

Op veel plaatsen in Nederland is het geloof in wonderen springlevend. In de pinksterbeweging - wereldwijd de snelst groeiende christelijke beweging - wordt met veel verwachting gebeden voor zieken. Lezing door religieantropoloog Miranda Klaver.

Wanneer
Dinsdag 21 april, 14.00 - 15.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Plan uw bezoek

Over de lezing

Gebedsgenezers trekken veel publiek en claimen met grote vanzelfsprekendheid dat mensen genezen zijn na gebed. Verhalen van wonderen zijn belangrijk in de geloofspraktijk van pinkstergelovigen. Onder Nederlandse christenen groeit de invloed van de pinksterbeweging.

In deze lezing wordt de praktijk van gebedsgenezing in Nederland vanuit verschillende perspectieven belicht: historisch, antropologisch, theologisch en vanuit de ervaring van gelovigen zelf. Dr. Miranda Klaver is religieantropoloog en theoloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam.


Praktische informatie

De lezing vindt plaats op dinsdag 21 april van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling. Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.