Freek de Jonge

Freek de Jonge over zijn boek 'Kom verder'

Als domineeszoon in Friesland en Zeeland, student culturele antropologie in Amsterdam en iemand voor wie het toneel altijd lonkte, maakte Freek de Jonge de veranderingen van de jaren zestig op uniek wijze mee. Hij bracht de afgelopen jaren twee delen van zijn memoires uit, Reikhalzend verlangen en Kom verder!. In zijn memoires exploreert Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnen voert waar het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.

Wanneer
Donderdag 28 juli om 14.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Reserveer uw tickets

Over de spreker

Aan het begin van zijn carrière vormde Freek de Jonge samen met Bram Vermeulen het duo ‘Neerlands Hoop in Bange Dagen’. Samen veranderden ze het aangezicht van het Nederlandse cabaret voorgoed. Daarna ging De Jonge solo verder en bleef zichzelf vernieuwen. Op de eerste twee delen van zijn memoires zullen nog twee delen volgen.


Praktische informatie

  • Dit programma wordt eenmaal aangeboden, om 14.00 uur. Aansluitend kunt u de tentoonstelling bezoeken. U hoeft hiervoor dan niet apart te reserveren.
  • Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.