Maria Magdalena, David la Chapelle

Eigentijdse Maria Magdalena's

Door de geschiedenis heen is Maria Magdalena een grote inspiratiebron voor kunstenaars gebleken. Ook nu. Lezing in het museum door conservator Lieke Wijnia.

In de tentoonstelling zijn kunstwerken van bijvoorbeeld fotograaf David LaChapelle, schilder Helen Verhoeven, beeldhouwer Kiki Lamers en schilder Egbert Modderman te zien. Welke Maria Magdalena is er in hun werk te vinden? De trouwe volgeling van Jezus, de zondige vrouw, de apostel der apostelen of een heel andere vrouw? Wat zeggen deze verbeeldingen over onze huidige tijdgeest? Conservator Lieke Wijnia vertelt u hier meer over.

Deze lezing is volgeboekt. Op onze ‘Lezingen en Activiteiten’ pagina vindt u andere interessante lezingen waar we u graag voor uitnodigen!

Wanneer
Zaterdag 31 juli om 13.45 en om 15.00 uur (vol)
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht

Reserveren

  • Per lezing is er plek voor maximaal 30 personen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Bijna alle lezingen worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 45 minuten.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • U reserveert de lezing inclusief een bezoek aan het museum aansluitend aan de lezing. Wilt u niet aansluitend, maar op een ander moment de tentoonstelling bezoeken dan dient u daarvoor apart een tijdsblok te reserveren