Piring natzar foto Cindy Bakker

De piring natzar. Een persoonlijk verhaal

In deze intieme bijeenkomst vertelt Charisma Pical (journalist, filmwetenschapper en medewerker van het Moluks Historisch Museum) over de rol die de piring natzar in haar jeugd speelde. Bijna was ze vergeten dat haar moeder dit bijzondere offerbord bezat, maar toen haar geheugen was opgefrist kwamen er juist veel bijzondere, ontroerende en soms ook confronterende herinneringen boven.

Wat betekent de Molukse identiteit op dit moment voor haar en voor veel andere Molukkers uit de derde en vierde generatie? Welke rol speelt de - in de ogen van anderen - mysterieuze Molukse geloofsbeleving daar juist wel of juist niet in? Voor De Correspondent schreef Charisma een uitgebreid artikel over de derde en vierde generatie Molukkers.

Wanneer
Donderdag 14 oktober om 14.00 uur
Waar
Grachtenzaal Museum Catharijneconvent
Reserveer uw tickets

Programma en aanmelden.

Vanwege het persoonlijke karakter van deze bijeenkomst, is het programma anders dan u van ons gewend bent.

De bijeenkomst is in de Grachtenzaal van het museum. Onze kassamedewerkers zullen u uitleggen waar dit is. Charisma spreekt ongeveer een half uur waarna u met haar in gesprek kunt gaan. Naderhand loopt u gezamenlijk naar de presentatie Mystiek Moluks.

  • Voor het bijwonen van een lezing heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op deze website.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • U reserveert de lezing inclusief een bezoek aan het museum. Aansluitend op de lezing kunt dan zowel Mystiek Moluks als Maria Magdalena bezoeken. Wilt u niet aansluitend, maar op een ander moment de tentoonstelling bezoeken dan dient u daarvoor apart een tijdsblok te reserveren