Piring natzar foto Cindy Bakker

De piring natzar. Een persoonlijk verhaal

DEZE LEZING IS GEANNULEERD - In deze intieme bijeenkomst vertelt Charisma Pical (journalist, filmwetenschapper en medewerker van het Moluks Historisch Museum) over de rol die de piring natzar in haar jeugd speelde. Bijna was ze vergeten dat haar moeder dit bijzondere offerbord bezat, maar toen haar geheugen was opgefrist kwamen er juist veel bijzondere, ontroerende en soms ook confronterende herinneringen boven.

Wat betekent de Molukse identiteit op dit moment voor haar en voor veel andere Molukkers uit de derde en vierde generatie? Welke rol speelt de - in de ogen van anderen - mysterieuze Molukse geloofsbeleving daar juist wel of juist niet in? Voor De Correspondent schreef Charisma een uitgebreid artikel over de derde en vierde generatie Molukkers.

Wanneer
Zaterdag 15 januari om 14.00 uur
Waar
Grachtenzaal Museum Catharijneconvent

Programma en aanmelden.

Vanwege de onzekere situatie rondom corona is deze lezing geannuleerd. Indien u zich al heeft aangemeld dan krijgt u hierover bericht van ons.

De bijeenkomst is in de Grachtenzaal van het museum. Onze kassamedewerkers zullen u uitleggen waar dit is. Charisma spreekt ongeveer een half uur waarna u met haar in gesprek kunt gaan. Naderhand loopt u gezamenlijk naar de presentatie Mystiek Moluks.

  • Voor het bijwonen van een lezing heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op deze website.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Reserveren voor de lezing kan via de knop bovenaan deze pagina. Voor de tentoonstelling hoeft u niet te reserveren.