Pieter Aertsen, Christus in het huis van Marta en Maria

De mythe van Maria Magdalena

Maria Magdalena: getuige van de verrijzenis; apostel der apostelen; Jezus' meest geliefde leerling; bekeerde zondares; de zalver van Bethanië; de vrouw uit wie Jezus zeven demonen dreef; zus van Martha en Lazarus die door Jezus uit het graf werd geroepen.

Bijna iedereen kent haar en toch weten we eigenlijk niets over deze interessante vrouw. Wie is zij? In deze lezing neemt de bekende cultuurtheoloog en Maria Magdalena-kenner dr. Frank G. Bosman de toehoorders mee op een wervelende reis langs twee millennia kerkgeschiedenis.

Wanneer
20 oktober 2021 om 13.45 en 15.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Reserveer uw tickets

Over de spreker
Dr. Frank G. Bosman (1978) is een rooms-katholiek cultuurtheoloog, bekend om zijn spraakmakende mening over cultuur en religie. Hij is een graag geziene gast in diverse radio- en televisieprogramma’s, maar ook in de kranten en op diverse internetsites. In 2011 werd Bosman door het Nederlandse volk uitgeroepen tot de eerste ‘meest spraakmakende theoloog‘ van het land.

Reserveren in coronatijd

  • Voor het bijwonen van een lezing heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op deze website.
  • Bijna alle lezingen worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 45 minuten
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.