Middeleeuwen in film

Het middeleeuwse lichaam in films

Ivo Blom, docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, neemt u mee naar de filmische verbeelding van het middeleeuwse lichaam.

Wanneer
Zaterdag 9 januari om 13.45 of om 15.00 uur
Waar
Auditorium
Reserveer uw tickets

Middeleeuws clichébeeld in films

In deze lezing onderzoekt Ivo Blom het clichébeeld van de middeleeuwen als tijdperk van seks en geweld, van avontuur en romantiek, tegen de achtergrond van kloosterleven, ridders en troubadours, religieus fanatisme en heksenvervolgingen, epidemieën en veldslagen. Verschillende filmgenres als komedies, thrillers en romantische drama’s komen aan bod.
Over de spreker

Ivo Blom is als universitair docent verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is coördinator van de master Comparative Arts and Media Studies. Hij studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en Leiden en werkte later in het filmarchief van het Nederlands Filmmuseum. Ivo Blom houdt zich in zijn publicaties onder andere bezig met filmgeschiedenis en is gespecialiseerd in vroege film, Italiaanse film en visuele cultuur.

Reserveren in coronatijd

  • Per lezing is er plek voor maximaal 30 personen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen.
  • Bijna alle lezingen worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 45 minuten.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.
  • Reserveren kan via de knop rechts bovenaan deze pagina. U reserveert de lezing inclusief een bezoek aan het museum aansluitend aan de lezing. Wilt u niet aansluitend, maar op een ander moment de tentoonstelling bezoeken dan dient u daarvoor apart een tijdsblok te reserveren.