Piring natzar foto Cindy Bakker

De making of Mystiek Moluks

Hoe is de presentatie Mystiek Moluks tot stand gekomen en met welke gevoeligheden kreeg het museum te maken? Conservator Madelon Grant en theoloog en antropoloog Simon Ririhena vertellen u hier graag over.

Wanneer
22 oktober om 13.45 en om 15.00 uur
Waar
Auditorium Museum Catharijneconvent
Reserveer uw tickets

Over de lezing

De piring natzar is een uiterst intiem religieus fenomeen. Het maken van deze presentatie vroeg dus om grote zorgvuldigheid. Hoe gingen de makers om met de verschillende manieren waarop er naar de piring natzar worden gekeken? Welke keuzes werden er gemaakt en hoe kwam de verhaallijn tot stand?

In deze lezing geven conservator Madelon Grant en theoloog en antropoloog Simon Ririhena u een blik achter de schermen van deze deze bijzondere expositie.


Over de sprekers

Madelon Grant is conservator internationale en migrantenkerken bij Museum Catharijneconvent. Haar recente aanstelling bij het museum komt voort uit een intensieve samenwerking tussen Samen Kerk in Nederland (de koepelorganisatie van internationale en migrantenkerken), waar zij tevens werkzaam is, en Museum Catharijneconvent. Madelon Grant studeerde religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden.

Simon Ririhena is theoloog en antropoloog. Hij is Associate Researcher aan de Protestantse Theologische Universiteit, rector van het Institute for Intercontextual Theology in Apeldoorn, Head of the Center for Non-Western Theologies aan Foundation Academy Amsterdam, docent van de geïntegreerde Minor Nieuwe Testament aan de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle en gastdocent bij het Center for Theology of Migration aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Praktische informatie

  • Voor het bijwonen van een lezing heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op deze website.
  • Bijna alle lezingen worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 45 minuten
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.