Van God los?

De katholieke (her)ontdekking van de buitenwereld

De omwenteling van de jaren zestig kende vele gezichten. Een ervan was de ontdekking, althans vanuit katholieke zijde, van de relevantie en de waarde van andere geloofsovertuigingen. In deze lezing gaat Karim Schelkens in op de (her)ontdekking van religieuze diversiteit op wereldwijd vlak, en in het bijzonder op de rol die een aantal Nederlanders speelden in de ontwikkeling van de dialoog tussen religies.

Wanneer
Vrijdag 19 augustus om 14.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Reserveer uw tickets

Openheid

Karim Schelkens vertelt u in deze lezing meer over de openheid op de wereld die kenmerkend was voor het Nederlands katholicisme in dit decennium. Bijzondere aandacht gaat naar het Tweede Vaticaans Concilie als een van de meest opmerkelijke religieuze gebeurtenissen van vorige eeuw.


Over de spreker

Karim Schelkens (1977) is vicedecaan onderzoek en religiehistoricus aan de Universiteit van Tilburg en Leuven. Hij publiceerde een twintigtal boeken over de ontwikkelingen in het midden van de twintigste eeuw, is betrokken in internationale onderzoeksnetwerken rond het Tweede Vaticaans Concilie en publiceerde onder meer de biografie├źn van de kardinalen Danneels en Willebrands.

Praktische informatie

  • U reserveert via de knop bovenaan deze pagina
  • Deze lezing wordt eenmaal aangeboden, om 14.00 uur. Aansluitend kunt u de tentoonstelling bezoeken. U hoeft hiervoor dan niet apart te reserveren.
  • Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.