Jan Wolkers bij demonstratie foto Cor Jaring

Online lezing De internationale jaren zestig

Ter voorbereiding op de tentoonstelling Van God los? De onstuimige jaren zestig (5 februari t/m 5 juni) geven twee gerenommeerde hoogleraren een inleidend online college over de jaren zestig. De lezingen worden ingeleid door conservator Tanja Kootte. Op deze pagina vindt u informatie over de lezing van Geert Buelens (28 januari). Kijk hier voor de lezing van James Kennedy (21 januari).

Wanneer
Vrijdag 28 januari om 16.00 uur
Waar
Online via zoom
Reserveer uw tickets

Over de lezing

Wie aan de jaren zestig denkt, denkt aan The Beatles, Provo en de minirok. Maar om dit decennium te begrijpen zijn internationale kassuccessen als West Side Story en The Sound of Music minstens zo belangrijk.

In deze lezing schijnt Buelens een nieuw licht op dit decennium en vult hij het bestaande beeld aan: de bestudering van artistieke en culturele ontwikkelingen in Afrika, Latijns Amerika en Azi√ę zorgen voor een verfrissende kijk op deze tijd. Ook laat Buelens zien dat de jaren zestig veel religieuzer waren dan men tegenwoordig vaak denkt.


Over de spreker

Geert Buelens is de auteur van De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis (2018). Hij dichter, essayist en columnist en hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Aanmelden online lezing

  • Deze lezing vindt online plaats (via Zoom)
  • Inschrijven voor deze online lezing kan tot 12.00 uur, de dag voor de lezing. U krijgt een dag van tevoren de zoomlink toegestuurd via uw e-mail.
  • Deze lezing wordt eenmaal aangeboden, op vrijdag 21 januari om 16.00 uur.
  • Deelname aan de online lezing is gratis.
  • Aanmelden voor deze online lezing, kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • Per computer waarmee u naar de lezing luistert, hoeft u zich maar 1 keer aan te melden.