Catharijn Classique

Concert Catharijn Classique (8 september)

Op zondag 8 september nodigen wij u uit voor een concert met traditionele Afro-Surinaamse muziek. Het podium is voor Black Harmony, een groep ambitieuze en gedreven jongemannen die keihard aan de weg timmeren en al veel succes hebben behaald. De formatie gespecialiseerd in close harmony zal u zeker gaan verrassen!

Het optreden wordt georganiseerd in samenwerking met Tori Oso in Utrecht: Natalja Macnack en Migaisa Poeketi (bestuur Keti Koti).

Wanneer
Zondag 8 september om 15.00 en 16.00 uur
Waar
Binnentuin of kathedraal, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht

Over Black Harmony

Black Harmony brengt traditionele en culturele Afro-Surinaamse muziek ten gehore. Alles acapella gezongen in het sranan! Ga mee op een muzikale cultuurreis die diep zal raken. Maak je op voor een smeltkroes van eigen songs en bewerkingen van al bestaande nummers.

Praktische informatie

  • Het concert is om 15.00 en 16.00 of in onze binnentuin of in de kathedraal naast het museum (afhankelijk van het weer en de aard van het concert).
  • Entree is gratis; reserveren hoeft niet.

CATHARIJN CLASSIQUE 2024

Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.

De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Bij ongeschikte omstandigheden in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum.

De gratis zomerconcerten staan op de agenda van 21 juli t/m 8 september, twee maal per zondag: van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. Reserveren is niet nodig.

De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company en Comité 30 juni / 1 juli Utrecht. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds.

 

FondsCatharijneconvent.original

 

FondsCatharijneconvent.original