Catharijn Classique

Concert Catharijn Classique (28 juli)

Bezoek op zondag 28 juli de kloostertuin van Museum Catharijneconvent voor een bijzonder concert. Het bazuinkoor Boven de Sterren neemt u mee op een muzikale reis die begint in de rijke tradities van de Evangelische Broedergemeente in Suriname en zich uitstrekt tot aan verjaardagen en feestelijke gelegenheden in Nederland.

Wanneer
Zondag 28 juli om 15.00 en 16.00
Waar
Binnentuin of kathedraal, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht

Over Boven de Sterren

Een Bazuinkoor is een veelzijdig ensemble van variabele samenstelling (meestal 5-6 musici), waarin blaasinstrumenten de hoofdrol spelen. Dit koor verzorgt optredens bij huldigingen en andere bijzondere gelegenheden. Oorspronkelijk ontstond dit koor binnen de Evangelische Broedergemeente in Suriname, waar het voornamelijk religieuze muziek speelde. In de loop der jaren heeft het ook een rijke wereldlijke traditie ontwikkeld en speelt het een belangrijke rol bij verjaardagen, feesten en plechtigheden, zowel in Suriname als in Nederland. Het bazuinkoor Boven de Sterren staat bekend om zijn zuivere noten en onderscheidt zich door hun verfijnde etiquette en veelzijdige, inspirerende repertoire voor iedere gelegenheid.


Praktische informatie

  • Het concert is om 15.00 en 16.00 of in onze binnentuin of in de kathedraal naast het museum (afhankelijk van het weer en de aard van het concert).
  • Entree is gratis; reserveren hoeft niet.

CATHARIJN CLASSIQUE 2024

Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.

De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Bij ongeschikte omstandigheden in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum.

De gratis zomerconcerten staan op de agenda van 21 juli t/m 8 september, twee maal per zondag: van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. Reserveren is niet nodig.

De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company en Comité 30 juni / 1 juli Utrecht. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds.

 

FondsCatharijneconvent.original

 

FondsCatharijneconvent.original