Catharijn Classique

Concert Catharijn Classique (25 augustus)

Kom op zondag 25 augustus naar een prachtig concert van Denise Jannah! Geniet van heerlijke gospelmuziek en liederen uit de rijke traditie van de Evangelische Broedergemeente, begeleid door pianist Danny van Kessel. Laat je meevoeren door de hartverwarmende klanken van deze bijzondere muzikale traditie.

Wanneer
Zondag 25 augustus om 15.00 en 16.00 uur
Waar
Binnentuin of kathedraal, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht

Over Denise Jannah

Denise Jannah is Nederlands zangeres en zangpedagoge met Surinaamse roots. De topzangeres debuteerde in 1991 op het North Sea Jazz Festival en ontving twee jaar later haar eerste Edison voor haar tweede album. Als eerste Nederlandse musicus slaagde ze erin een platencontract te tekenen bij het prestigieuze label Blue Note. Wereldwijd treedt ze op voor hoogwaardigheidsbekleders en speelt ze samen met beroemde jazzmusici.

Over Danny van Kessel

Danny van Kessel geeft pianolessen en werkt als arrangeur. Hij speelt en kent de jazzklassiekers als geen ander. Daarnaast is hij thuis in de Latin-music met veel ritmiek en swing. Tijdens dit optreden begeleidt hij Denise op de vleugel.

Praktische informatie

  • Het concert is om 15.00 en 16.00 of in onze binnentuin of in de kathedraal naast het museum (afhankelijk van het weer en de aard van het concert).
  • Entree is gratis; reserveren hoeft niet.

CATHARIJN CLASSIQUE 2024

Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.

De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Bij ongeschikte omstandigheden in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum.

De gratis zomerconcerten staan op de agenda van 21 juli t/m 8 september, twee maal per zondag: van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. Reserveren is niet nodig.

De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company en Comité 30 juni / 1 juli Utrecht. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds.

 

FondsCatharijneconvent.original

 

FondsCatharijneconvent.original