Catharijn Classique

Concert Catharijn Classique (21 juli)

Op zondag 21 juli nodigen wij u uit voor een concert vol prachtige Europese klassieke muziek, gehouden in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Tijdens dit evenement smelten de harmonieën van Europese klassieke werken samen met door Max Knigge bewerkte Surinaamse volksliederen. Countertenor Arturo den Hartog en pianist Daan Boertien brengen ons de cyclus ‘Let Us Garlands Bring’ van de Britse componist Gerald Finzi op gedichten van Shakespeare. Deze liederen vormen tijdens dit concert een inspirerend geheel met Surinaamse volksliederen - in een klassieke setting gezet.

Wanneer
Zondag 21 juli om 15.00 en 16.00
Waar
Binnentuin of kathedraal, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht

Over Arturo den Hartog

De Surinaams-Nederlandse counter tenor Arturo den Hartog begon op zijn achtste solo te zingen in de kerk in Suriname. In 2017 kwam hij naar Nederland om zijn opleiding te vervolgen aan het koninklijk Conservatorium. Hij zong in diverse opera’s en op TV in Podium Klassiek van NPO 2 en nog bij vele andere evenementen in binnen- en buitenland o.a. in het Muziektheater en het Concertgebouw.

Over Daan Boertien

Daan Boertien is pianist. Op tienjarige leeftijd werd hij aangenomen bij de Young Musician’s Academy van het Conservatorium in Tilburg. Daarna studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Daan trad onder meer op bij festivals in binnen- en buitenland, en Podium Klassiek van NPO 2. Sinds 2020 is hij als Associate Artist verbonden aan de Dutch National Opera Studio.

Praktische informatie

  • Het concert is om 15.00 en 16.00 of in onze binnentuin of in de kathedraal naast het museum (afhankelijk van het weer en de aard van het concert).
  • Entree is gratis; reserveren hoeft niet.

CATHARIJN CLASSIQUE 2024

Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.

De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Bij ongeschikte omstandigheden in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum.

De gratis zomerconcerten staan op de agenda van 21 juli t/m 8 september, twee maal per zondag: van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. Reserveren is niet nodig.

De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company en Comité 30 juni / 1 juli Utrecht. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds.

 

FondsCatharijneconvent.original

 

FondsCatharijneconvent.original