Catharijn Classique

Concert Catharijn Classique (11 augustus)

Kom op zondag 11 augustus langs in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent en geniet van een concert dat u onderdompelt in de mystieke muziekstijl van Curaçao, genaamd Muzik di Zumbi. Bereid u voor op een unieke samensmelting van traditionele percussie en ritmes van Curaçao, verrijkt met jazz, improvisatie, en samples uit historische archieven. Dit concert wordt verzorgd door Mara Leti (zang), Amber Nijman (zang), Tony Roe (piano), Lidrick Solognier (percussie) en Vernon Chatlein (percussie).

Wanneer
Zondag 11 augustus om 15.00 en 16.00
Waar
Binnentuin of kathedraal, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht

Over Vernon Chatlain

Vernon Chatlain is een percussionist en componist, gespecialiseerd in Afro-Caribische, Latijns-Amerikaanse muziek en jazz. Hij begon zijn muzikale opleiding aan de Edgar Palm Muziekschool op Curaçao en vervolgde deze aan het Conservatorio Amadeo Roldán in Cuba. Tijdens zijn ontdekking van het geluidsarchief Zikinza werd Vernon geïnspireerd door de schoonheid van de Afrikaanse muziek, die in het archief wordt weerspiegeld en versterkt. Dit leidde tot een besef dat veel van zijn culturele erfgoed het daglicht nog niet ziet. Zikinza brengt Vernon ook opnieuw in contact met een van zijn favoriete muziekgenres: Muzik di Zumbi, een Afrikaanse muziekstijl die is ontstaan op de plantages.

Praktische informatie

  • Het concert is om 15.00 en 16.00 uur of in onze binnentuin of in de kathedraal naast het museum (afhankelijk van het weer en de aard van het concert).
  • Entree is gratis; reserveren hoeft niet.

CATHARIJN CLASSIQUE 2024

Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.

De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Bij ongeschikte omstandigheden in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum.

De gratis zomerconcerten staan op de agenda van 21 juli t/m 8 september, twee maal per zondag: van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. Reserveren is niet nodig.

De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company en Comité 30 juni / 1 juli Utrecht. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds.

 

FondsCatharijneconvent.original

 

FondsCatharijneconvent.original