Catharijn Classique

Concert Catharijn Classique (1 september)

Op zondag 1 september kunt u genieten van prachtige gospelklanken van G-Project! Deze groep enthousiaste en gedreven vocalisten en muzikanten zingen onder de bezielende leiding van Leo Davelaar. Naast het zingen van bekende Engelstalige blackgospel liederen en verschillende gospelgenres, herschreven zij ook een aantal liederen in het Nederlands. Hiermee hebben zij een nieuwe genre in het leven geroepen, namelijk: NederGospel!

Wanneer
Zondag 1 september om 15.00 en 16.00
Waar
Binnentuin of kathedraal, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht

Over Leo Davelaar

Leo Davelaar is muzikant en leraar, geboren en getogen op het prachtige eiland Curaçao. “Nadat ik mijn eerste muziekopleiding op het eiland heb genoten, reisde ik naar Rotterdam, Nederland om muziekeducatie te studeren. Ik herken mijn roeping en ik probeer elke dag te helpen in het ontwikkelen van methoden om muziek te onderwijzen aan jong en oud."

Praktische informatie

  • Het concert is om 15.00 en 16.00 of in onze binnentuin of in de kathedraal naast het museum (afhankelijk van het weer en de aard van het concert).
  • Entree is gratis; reserveren hoeft niet.

“Hier in Rotterdam is een subcultuur voor Gospel muziek, voor kerkmuziek. Heel veel mensen luisteren naar de kerkmuziek, maar de zenders besteden geen aandacht aan gospel muziek. Ik voelde meer en meer de behoefte om daar iets aan te doen. Ik heb heel veel ervaring in de Gospel muziek. Heel weinig mensen weten hoe groot dat is. Ik wil Rotterdam laten ervaren hoe dat is. Een programma waar je artiesten kan laten zien.” - Leo Davelaar

CATHARIJN CLASSIQUE 2024

Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.

De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Bij ongeschikte omstandigheden in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum.

De gratis zomerconcerten staan op de agenda van 21 juli t/m 8 september, twee maal per zondag: van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. Reserveren is niet nodig.

De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company en Comité 30 juni / 1 juli Utrecht. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds.

 

FondsCatharijneconvent.original

 

FondsCatharijneconvent.original