Kloostergebouw, Pandhof

Catharijn Classique: KirstiConsort

Het KirstiConsort neemt u mee naar de 16de en 17de eeuw met stukken van Heinrich Schütz en Sophie Elisabeth van Mecklenburg. Schütz wordt gezien als een van de belangrijkste componisten van de Duitse kerkmuziek. Sophie Elisabeth was een van zijn leerlingen en een van de eerste vrouwelijke componisten in Duitsland. Kom luisteren, laat u meevoeren en geniet van het talent van dit jonge ensemble!

Wanneer
Zondag 25 aug, 13.30-14.00 uur & 15.00-15.30 uur
Waar
Museum Catharijneconvent, Pandhof
Lees meer

KirstiConsort

Het KirstiConsort is een jong en internationaal ensemble dat bestaat uit vier muzikanten: Kirsti Apajalahti speelt barokviool, alt Ana Vala Ólafsdóttir zingt, Elianne Ardts speelt barokcello en Tim Veldman speelt klavecimbel. Alle vier studeerden ze in Utrecht en hebben ze een indrukwekkende solocarrière. De groep heeft zich gespecialiseerd in muziek van vrouwelijke componisten uit de 17de en 18de eeuw.

Over Catharijn Classique

Dit concert is onderdeel van Catharijn Classique; een muzikale omlijsting bij de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Van 14 juli t/m 1 september is er op zondagmiddag een concert in de Pandhof. Tientallen musici uit binnen- en buitenland spelen en zingen stukken van de grootste componisten van na de Reformatie met eigentijdse bewerkingen.Praktische informatie

De concerten vinden plaats op zondagmiddag van 13.30 – 14.00 uur en van 15.00 – 15.30 uur. De toegang is gratis. Het betreft twee maal hetzelfde programma, aan u de keuze! Bij ongeschikt weer zijn de concerten binnen.