Kloostergebouw, Pandhof

Catharijn Classique: Javier & Luis

Het is een gouden combinatie: de klanken van een viool en een piano. Deze zondag brengen Javier Rameix (piano) en Luis Maria Suarez (viool) de sonate in F major van Mendelssohn naar de kloostertuin van het museum. Het belooft een schitterende muzikale middag te worden. Komt u luisteren?

Wanneer
Zondag 11 aug, 13.30-14.00 uur & 15.00-15.30 uur
Waar
Museum Catharijneconvent, Pandhof
Lees meer

Javier & Luis

Op zijn 17e kwam Javier vanuit Venezuela naar Nederland. Hij studeerde in Utrecht cum laude af aan het conservatorium en zette zijn studie voort bij het gerenommeerde Reina Sofia Instituut in Madrid. Hij trad op met verschillende orkesten en ensembles en won verschillende prijzen. Op 2 december 2018 debuteerde hij in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam met een geweldig optreden.

Luis ging op zijn 11e naar het Adolfo Salazar conservatorium in Madrid. Hij behaalde cum laude zijn diploma’s en zat daarna in verschillende orkesten. Hij won diverse prijzen en volgde vele masterclasses waaronder bij het Utrechtse String Quartet. Momenteel volgt Luis een masterjaar aan de Hochschule für musik und Theater bij Julia Fischer in München.

Over Catharijn Classique

Dit concert is onderdeel van Catharijn Classique; een muzikale omlijsting bij de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Van 14 juli t/m 1 september is er op zondagmiddag een concert in de Pandhof. Tientallen musici uit binnen- en buitenland spelen en zingen stukken van de grootste componisten van na de Reformatie met eigentijdse bewerkingen.Praktische informatie

De concerten vinden plaats op zondagmiddag van 13.30 – 14.00 uur en van 15.00 – 15.30 uur. De toegang is gratis. Het betreft twee maal hetzelfde programma, aan u de keuze! Bij ongeschikt weer zijn de concerten binnen.