Kloostergebouw, Pandhof

Catharijn Classique: Esther Steenbergen

Deze zondag speelt Esther Steenbergen een suite van Johann Sebastiaan Bach (BMV 1006A). Het stuk is oorspronkelijk geschreven voor luit, maar Esther zal de kloostertuin van het museum vullen met de klanken van haar klassieke gitaar. Strijk neer in de tuin en kom luisteren naar haar spel.

Wanneer
Zondag 18 aug, 13.30-14.00 uur & 15.00-15.30 uur
Waar
Museum Catharijneconvent, Pandhof
Lees meer

Esther

Esther Steenbergen studeerde in Keulen en Utrecht en werkt als soliste, in ensembles en als begeleider van zangers en instrumentalisten. Ze werkt op het moment aan een nieuwe CD met werken van Bach, maar haar oeuvre is veel breder. Zo speelt, schrijft en produceert ze ook voor haar eigen trio waarmee ze op de grens van klassiek, jazz en folklore verkeert.

Over Catharijn Classique

Dit concert is onderdeel van Catharijn Classique; een muzikale omlijsting bij de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Van 14 juli t/m 1 september is er op zondagmiddag een concert in de Pandhof. Tientallen musici uit binnen- en buitenland spelen en zingen stukken van de grootste componisten van na de Reformatie met eigentijdse bewerkingen.Praktische informatie

De concerten vinden plaats op zondagmiddag van 13.30 – 14.00 uur en van 15.00 – 15.30 uur. De toegang is gratis. Het betreft twee maal hetzelfde programma, aan u de keuze! Bij ongeschikt weer zijn de concerten binnen.