Kloostergebouw, Pandhof

Catharijn Classique: De Thuiskomst

Duo De Thuiskomst neemt u mee op reis naar vroegere tijden met werken van de Deens-Duitse componist Dietrich Buxtehude en eigen bewerkingen van psalmmelodieën. Als grote componist in de 17de eeuw wordt Buxtehude vaak gezien als inspiratiebron voor Johan Sebastiaan Bach. Laat u meevoeren door de warme klanken van accordeon en viool in onze schitterende kloostertuin!

Wanneer
Zondag 4 aug, 13.30-14.00 uur & 15.00-15.30 uur
Waar
Museum Catharijneconvent, Pandhof
Lees meer

De Thuiskomst

Quirine van Hoek (viool) en Ellen Zijm (accordeon) leerden elkaar kennen op de middelbare school en ontdekten al snel dat ze een passie voor muziek deelden. Sinds 2010 spelen zij samen als ‘De Thuiskomst’ op verschillende grote podia en festivals in binnen- en buitenland.

Naast De Thuiskomst spelen Quirine en Ellen beiden in verschillende ensembles en orkesten.

Over Catharijn Classique

Dit concert is onderdeel van Catharijn Classique; een muzikale omlijsting bij de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Van 14 juli t/m 1 september is er op zondagmiddag een concert in de Pandhof. Tientallen musici uit binnen- en buitenland spelen en zingen stukken van de grootste componisten van na de Reformatie met eigentijdse bewerkingen.Praktische informatie

De concerten vinden plaats op zondagmiddag van 13.30 – 14.00 uur en van 15.00 – 15.30 uur. De toegang is gratis. Het betreft twee maal hetzelfde programma, aan u de keuze! Bij ongeschikt weer zijn de concerten binnen.